Anne Vada - «Øy i livet»

Coverbilde Øy i livet

Kirkelig Kulturverksted 1995 Musikkonline iTunes

Når Anne Vada endelig debuterer som solo-artist med CDen Øy i livet, gjør hun det med tung og variert bakgrunn. 30-åringen fra Steinkjer er utdannet fra Norges Musikkhøyskole, har sunget mye for næringslivet, har deltatt på barneplater, opptrådt i radio og TV og samarbeidet med blant andre Sigmund Groven og Iver Kleive.


På Øy i livet synger hun tekstorienterte viseballader, inspirert av hovedsaklig klassisk og jazz. Tre av melodiene og fire av tekstene på CD'ens elleve sanger har Anne Vada skrevet selv. Hun poengterer at formidlingen og fortellingen er viktig for helheten. Hun har fått god hielp av produsent Erik Hillestad og organist Iver Kleive til henholdsvis tekster og melodier. I tillegg til sistnevnte spiller følgende musikere: Stian Karstensen, Rune Arnesen, Sveinung Hovensjø og Åge Kvalbein.

I tillegg til vakker stemme og gode melodier, er det oppsiktsvekende - og kanskje første gang? - at en dame synger seriøse ballader med ækt trøndersk tækst.

Alt i alt skulle dette være en lett tilgjengelig og meditativ Øy i livet.

Låtoversikt «Øy i livet»

# Tittel    
1 Øy i livet 03:52 Forhåndslytt
3 Ditt landskap 04:30 Forhåndslytt
5 Bort fra sin skygge 03:56 Forhåndslytt
7 Agape 03:52 Forhåndslytt
9 Slør 02:25 Forhåndslytt
11 Di tro på mæ 05:24 Forhåndslytt

Anmeldelser«Øy i livet»

Vart og vakkertTerningkast

Konsertanmeldelser — 18.08.95 — Trønder-Avisa

-Flott å synge heim i Steinkjer, menjeg vet jo ikke hva dere synes, sa Anne Kari Hårnes Vada til T-A etter sin turnéåpning i Steinkjer i går kveld.

Lyrisk og vakkertTerningkast

Plateanmeldelser — 18.08.95 — Trønderavisa

Anne Vada stråler på sitt første soloalbum ”Øy i livet”. Det handler kort og godt om at hun ikke trenger ekstra effekter. Det gjennomgripende på plata er at Anne Karis formidling går i første rekke. Dette albumet er blitt et aldri så lite kunstverk.” Are Kvistad

Interessant nykommerTerningkast

Plateanmeldelser — 18.08.95 — Gudbrandsdølen

”Vada har stemmeprakten i orden og arrangemneter hvor hun får lov til å bevise det. Nok en artist for mørke høstkvelder og fra en artist vi følger med spenning fremover. EiA

StillfarenTerningkast

Plateanmeldelser — 18.08.95 — Avisa Trondheim

”Anne Vada og hennes visepop har mye til felles med en annen sterk norsk artist: Kari Bremnes. Stemmeprakten er nesten like nydelig. Faktisk vil vi rangere Vada et hakk høyere. Begge satser på dialekt og utsøkt tekstuttale, og begge lager de vare, inderlige stemninger i musikken sin. Mens Bremnes svært ofte er en historieforteller er Vadas tekster mer av det lyriske slaget. Egil Hofsli

Anne Vada - Øy i livet

Plateanmeldelser — 18.08.95 — Norsk Lyd

”Anne Vada skriver på Øy i livet låter selv, og det er spesielt ”Ditt landskap” som gir oss beviser for hennes talent som låtskriver og ikke minst vokalist.” F.H.

Spennende og gode debutanter

Plateanmeldelser — 18.08.95 — Aftenposten

”Trønderjenta Anne Vadas debut er en poetisk, vemodig og vakker samling av ballader, inspirert av både klassisk og jazz. Anne Vada har en nydelig og kraftfull stemme.

Fullmoden debutant

Plateanmeldelser — 18.08.95

”Anne Vada står fram som en uhyre moden artist, og med musikere og tekster i ryggen som de fleste artister ganske enkelt bare må misunne henne. Ingvar Skattebu

Design & webmaster: To The Point Webdesign