Anne Vada - «Det evige sekund»

Coverbilde Det evige sekund

BigBox 2009 Musikkonline iTunes

 Anne Vada har gjennom flere år samarbeidet med ulike musikere og laget spennende møtesteder i konsertsammenhenger og i CD-produksjoner, bl.a. med Ronni Tekrø, Sigmund Groven, Frode Fjellheim og Knut Reiersrud. Nå er hun aktuell med ”Det evige sekund” hvor frisk joik møter sakral himmelsang, hvor nye melodier møter gamle folkesanger, hvor det ekstatiske møter det stille. Alt forent i Anne Vadas vakre og nære formidling.

Produsent er Vada selv, foruten samarbeid med Rolf Løvland på tre av sangene.

Anne Vada har jobbet med dette materialet de siste par årene, og har skrevet flere av låtene selv. Samarbeidspartnere som Py Bäckman, Rolf Løvland, Knut Reiersrud og Frode Fjellheim har også bidratt.

- Jeg har hatt et sterkt fokus på det musikalske innholdet i denne produksjonen, sier Anne. Jeg ville bruke tid på å finne og videreutvikle et personlig repertoar. Jeg ville utfordre meg selv som formidler, gjennom forening av musikalske kontraster.

Albumet er en reise i stemninger.
- Jeg vil berøre med musikken min. Jeg vil fortelle en historie om å fange øyeblikkene, og om det evige sekund vi ønsker skal vare, som ingen kan ta fra oss.

Låtoversikt «Det evige sekund»

# Tittel    
1 Dona Nobis Pacem
Frode Fjellheim
04:33 Forhåndslytt
3 Streams of love
Musikk: Rolf Løvland Tekst: Rolf Løvland/ Anne Vada
04:18 Forhåndslytt
5 Eg veit i himmerik ei borg
Norsk folketone fra Hallingdal, Tekst: Bernt Støylen
03:41 Forhåndslytt
7 Gabriellas sang
Musikk: Stefan Nilson Tekst: Py Bäckman, norsk oversettelse: Anne Vada
03:42 Forhåndslytt
9 Ustanselig
Anne Vada
03:21 Forhåndslytt
11 Courtyard Lullaby
Loreena McKennitt
04:35 Forhåndslytt
13 Our Father
Knut Reiersrud
02:38 Forhåndslytt

Anmeldelser«Det evige sekund»

En gylden stjerneTerningkast

Plateanmeldelser — 08.09.09 — Gudbrandsdølen Dagningen

Nesten to år etter albumet «Sacral jul» kommer Anne Vada med sin høstsonate «Det evige sekund», en samling av 13 i hovedsak religiøse komposisjoner. Uttrykket hennes er relativt ensartet. Dette er mer en bekreftelse på at vi har med en stilsikker artist som har funnet sitt musikalske ståsted, enn et tegn på manglende spennvidde og fravær av variasjon. Vada synger uvanlig vakkert.

Varmt og vakkertTerningkast

Plateanmeldelser — 02.09.09 — Trønder-Avisa

Det er slett ikke vanskelig å la seg bevege og begeistre for Anne Vadas nye album, «Det evige sekund». Dette er følsomt, varmt og veldig, veldig vakkert. Med sin klokkeklare og nærmest uskyldsrende stemme, leder Anne sin lytter med på en varsom musikalsk reise. Og når hun har med seg notabiliteter som blant andre Rolf Løvland, Py Bäckman og Frode Fjellheim, skjønner man raskt at reisen blir rik og minneverdig. Sterkest inntrykk gir den vare, skjønne «The Blessing», Anne Vadas egenkomponerte «Ustanselig», formidlingen av «Eg veit i himmerik ei borg» og ny tekst og stemning til «Gylden stjerne». Albumet presenterer også en fantastisk, bortgjemt perle fra Løvland, «Hellig sted», som Anne synger sammen med Jørn Hoel. «Jeg vil berøre med musikken min», skriver Anne Vada i presseskrivet sitt. Det gjør hun.

BehageligTerningkast

Plateanmeldelser — 02.09.09 — Bergens Tidende

Anne Vada har knyttet til seg så ulike bidragsytere som Rolf Løvland, Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Jørn Hoel og Frode Fjellheim på sitt sjette soloalbum - uten at det går nevneverdig ut over helheten. Sakrale, luftige stemninger og klokkeren skjønnsang er den røde tråden på «Det evige sekund», som består av iørefallende Løvland-ballader, folkeviser og tonesatte religiøse bønner i en gjennomført produksjon som også inneholder noen lekre detaljer.

Hør intervjuet med Anne Vada på Nrk Trøndelag

Artistnytt — 01.09.09 — Nrk

Klikk på linken for å høre intervjuet. Spilletid: 8 min.

Havet og Cortyard Lullaby

Artistnytt — 25.08.09 — God Morgen Norge, TV2

Se Anne Vada fremføre Havet og Cortyard Lullaby på God Morgen Norge, TV2. Klikk på linken, og se menyen til venstre på skjermen. Annes opptreden er datert 25.08.09

Toppartister trår til for Vada

Avisartikler — 07.04.09 — Trønderavisa

Hun vakte oppsikt med sin juleplate «Sacral Jul» for halvannet år siden. Nå samler en rekke toppartister seg for å fronte Anne Vada mot et skikkelig gjennombrudd.

Design & webmaster: To The Point Webdesign